• Izobraževalni center Pozitiva
  • +386 31 726 352
  • info@center-pozitiva.si

Ekskurzija po vinskih poteh BELE KRAJINE


Vabljeni na enodnevno vinsko dogodivščino. Naša vinska tura po Beli krajini in obisk kar treh svetovno priznanih kleti vam bo predstavila starodavno, bogato in zelo spoštovano tradicijo slovenskega vinarstva v eni najlepših vinskih regij v Sloveniji.

Sprejele nas bodo kar tri vinarske družine, kjer bodo lokalni vinarji, katerih vinarsko znanje se prenaša iz generacije v generacijo, skupaj s strokovnim vodjo ekskurzije sommelierjem Rokom Kerinom z veseljem delili notranje anekdote, zgodbe iz preteklosti in zgodovino dežele.

Seveda bomo ob vodenem ogledu kleti deležni tudi degustacije izbranih vzorcev in skupnega opisovanja vina tako po barvi, vonju kot tudi okusu. Ker pa se vino spaja s hrano, bo v vsaki kleti okrepčilo z lokalnimi dobrotami, v kleti Šturm pa tudi bogato domače kosilo.

Podrobneje o vinskih kleteh, ki jih bomo obiskali ….Vinska klet PRUS:
kljub temu, da je klet Prus poznana po slajših in predikatnih vinih, bomo tam okušali tudi suha vina, tako sveža kakor tudi strukturna, bogata.Vinska klet ŠUKLJE:
Butična klet, ki se nahaja v vasici Trnovec, malo pred Metliko. Zaznamujejo jih izjemna vina, ki v zadnjih letih dosegajo odlične rezultate, tudi na mednarodnem vinskem trgu.
Vinska klet ŠTURM
SKupaj s svojo zidanico ravno tako sodi med butične kleti. Že tradicionalno se ponaša s široko paleto vin, ki odlično predstavljajo terroir Bele krajine.
NA PRIJAVO